Çarşamba, Aralık 29, 2010

Mashattan'ı Taşyapı'yı nasıl bilirsiniz deseler...

Bir buçuk sene önce Maslak'ta Taşyapı'nın projesi olan Mashattan'a taşındığımı yazmıştım. O zaman daha yeni oturuma açılmıştı. Sanırım hala %60'ı inşaat. Taksiciler hala "şantiye" diyor.

Tek odalı, 85 metrekare brüt, 65 metrekare net kullanım alanı olan ufak bir daire. Blog yazım Google'da "Mashattan" aratılınca çıktığı için, tanıdık tanımadık bir sürü insandan sorular alıyorum: "nasıldır?", "aidatlar nedir?", "tavsiye eder misin?", ... Ben de iyi niyetle bu soruları yanıtlamaya çalışıp, "tavsiye ederim, konumu çok güzel, evlerin içi güzel, ama bir tek aidatlar şimdilik biraz yüksek, bir de yönetim biraz karışık ama düzelecektir." diyordum.

Taa ki geçen gün evin kapısında icra tebligatını görene kadar! Sebep: keyfi olarak belirledikleri aidatların tamamını ödememiş olmamız. Hala şantiye olan bir sitede, aylık kirası 1.300 lira olan daireden 600-700 lira aidat istemek terbiyesizliktir. Bu durumu içine sindiremeyip aidatı kuruşu kuruşuna ödemeyenleri icraya vermek ise zulümdür.

Evi tutarken metrekare başına 2 lira deyip, sonra sebepsiz yere 4 lira istemeye karar veren, ısınma için (kullanmasan da) 200-300 lira isteyen bir mantığın, zaten yüz binlerce dolara satmış olduğu daire için, kiracının ödediği aidata ayda 150 lira demirbaş parası eklemesi de terbiyesizliğin boyutunu gösterir. Taşyapı battı batacak söylentileri dolaşırken, bitiremediği inşaatları o inşaatlarda ev almış olanlardan topladığı paralarla devam ettiriyormuş söylentisini bile duydum ben.

İlk taşındığımızda elektrik faturaları ayrı gelmiyordu, aidata ekleniyordu. O zamanlar ayda 150 lira ödememizi istiyorlardı. Şimdi fatura gelmeye başladı ve aylardır en yüksek faturam 60 lira geldi. Ben aidat rakamların bu kadar şişirildiğini bile bile, istenen fahiş aidatın tamamını ödeyerek o terbiyesiz yönetimi neden şımartiyim?

Ev alacak olsam kesinlikle ne Mashattan, ne Taşyapı İnşaat lafı duymak istemiyorum, kimseye de kesinlikle önermiyorum. Kafanızın rahat olmasını, evinizde huzurla oturmayı istiyorsanız gidin Ağaoğlu'ndan, Dumankaya'dan güzel bir ev alın derim.

Biraz kişisel oldu ama çok içimden geldi. Bu da bir dumur, bu da bir ilginçlik sonuçta.

55 yorum:

Unknown dedi ki...

İcra olayı site genelinde uygulanıyor maalesef. Sırf benim çevremde 3 kişiye icra yollanmış durumda. Hiç hoş bir durum değil. Önce kendi eksiklerini tamamlasınlar sonra haksız aidat bedellerine itiraz eden bizlerle uğraşsınlar.

dxdxm dedi ki...

Geçen ay hiç kullanmadığım doğalgaz için 150 lira istediler.Temmuz ayında da 160 lira sıcak su istemişlerdi.Haziranda da 150 ısınma istedikleri olmuştu.Avukat arkadaşım site yönetimi özel şirket olduğu için, hiçbir şey yapamazsınız diyor, yani 1000lira bile aidat isteseler ödemek durumundaymışız.Benim de bir senem doldu;hala ne market,ne spor salonu,ne de başka bir hizmet... Hak etseler verelim.Şimdi istedikleri aidat bile çok.Ben de kimseye önermiyorum.

Unknown dedi ki...

Hemen 2 dava açın, biri kesilen cezaya, diğeri yönetime.. Gerekirse apartmen sakinleri 3-4 kişi birleşin mahkemeye verin, bir daha yapamasınlar. Hukuk devletinde yaşıyoruz, değil mi?

cenk dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
denisutku dedi ki...

Cenk Bey, ne kadar denyo bir yorum yapmışsınız, tebrik ederim beyninizi kullanmadan yaşayabiliyorsunuz. Kira düşük diye taşınmadım Mashattan'a, bu civardaki en düzgün gözüken yer olduğu için taşındım. Aidat yüksek seyrediyor derken de Mashattan'da oturan birisi değil, yönetimden veya Taşyapı çalışanlarından birisi olduğunuzu anlıyorum, çünkü aidatlar kira bedelleriyle yarışıyor, buna "yüksek" denmez, "fahiş" denir.

cenk dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Meriç Kara dedi ki...

Cenk, önce argüman oluşturmayı öğren, ondan sonra bir şeyler yaz, çünkü bu şekilde omurilik soğanı tarafından yönetilen bir organizma gibi görünüyorsun.

Mashattan'a gelince, hala şantiye olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim, zira eski kız arkadaşımı o şantiyeden çıkarmak için uğraşırken İtalyan bir sanat eseri olan lüks motosikletimi çamur yollar nedeniyle en az üç defa kirletmişimdir. İşin fenası, o 3000 dairelik süper lüks kompleksin içinde motosikletimi yıkatabilecek bir yer de bulamamış olmam da enfes bir durum.

Doğru kelime konuşmayı beyinsizlik olarak nitelendiriyorsan omurilik soğanını bir nöroloğa kontrol ettirmeni tavsiye ederim, beyin sahibi olmadığın için kafatasını ele geçirmiş gibi görünüyor...

denisutku dedi ki...

Adamlar hem icraya veriyor, hem de "ne hakla meydan okuyorsunuz" diyor.

Dürüstçe söyleyeyim; demirbaş paraları bana gelen icra tutarının içindeydi. Ayrıca Taşyapı'dan 250.000 dolara satılan ev için 150 lira aylık demirbaş parası istemek terbiyesizliktir, zulümdür.

Orhan dedi ki...

Cenk Bey, alenen ırkçılık, ayrımcılık yapıyor; nefret suçu işliyorsunuz. Medeni bir ülkede olsa hapisteydiniz. Özür dileyin. Terbiyesizliğin lüzunumu yok.

Cenk Bey'in şu sözlerine ithafen yazılmıştır:
"diger yandan bulgaristandan goc etmis birisinin boyle bir sitede isi ne?" "...ancak bu icralar sayesinde sitede temizlik yapilip, capulcular bu siteden uzaklastirilacaklar."

Unknown dedi ki...

'Cenk' isimli kisinin yaptigi terbiyesizlik (etnik koken ve gelir uzerinden ayrimcilik yapip hakaret etmesi) tam anlamiyla inanilmaz. Diger yandan Deniz'in yorumu silmemesi de turkiye'de gorulmeyecek bir tolerans ornegi. beyfendi deniz'in bloga goruslerini yazmasini ifade ozgurlugu olarak degil, 'meydan okuma' olarak goruyor, piskinlik bu sanirim.

diger yandan tamamen bir sirket olan, para kazanma amacli yurutulen bir sirkete (kooperatif ya da tasyapi, farketmez) acimamiz gerektigi ise komik. neymis dukkan geliri yokmus, evler bitmemis, o nedenle aidati arttirmasini, o asansorlerin halini makul karsilayacakmisiz. cok acidim, herkes 3-5 kurus atsin, amme hizmeti yapan bu kurumlari kurtaralim :(

cenk dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cenk dedi ki...

baslik: tasyapiyi nasil bilirsiniz?
sacmalik burada basliyor.

1- bu sitenin insaati henuz tamamlanmadi. mutabik miyiz?
2- bu sitenin belediye iskani yok. bu durumda kat mulkiyet tapusu da yok. burda sorun var mi?
3- tasyapi, tazminat odememek icin, kendi, sattigi daireleri alelacele bitirip, kendi musterilerine magdur olmamalari icin teslim etti.
4- fakat ev sahipleri acele edip, bir an once para kazanabilmek icin yarim yamalak dairelerini kiraya verdi. 800 tl ye bile 1+1 kiralandi bu sitede. o paraya eski bir apartmanin bodrum katini bile kiralayamazsiniz. yonetim baktiki sitede kalite dustukce dusuyor, onlarda aidatlari sisirip, curuk elmalari temizlemeye calisiyor.
5- 3-5 dersi ezberleyip, ortalama tutturup burs alarak , kampuste bedava yasamaya alisik oldugunuz icin bu feryadiniz. kampuste yasamaya benzemez luks sitede yasamak. siz burayi koc universitesi yurtlariyla karistirdiniz sanirim.
6- peki ya 2.000.000 USD odeyip daire satin almis olan insanlar, 1.600 tl kira odeyen insanlarla ayni binada yasamaktan ne kadar memnun bir de onlara sormak gerek.
tasyapinin hatasi burda aslinda, bir yer ya pahali olur ya ucuz.
kirasi bin liralik daire ile 10.000 liralik daireyi ayni siteye yaparsan olacagi budur.

denisutku dedi ki...

Cenk Bey, kooperatif üyelerinin benden daha çok mağdur olması benim mağduriyetimi ortadan kaldırmıyor. Ayrıca önceki yorumunuzda "4 yil once bu arazi gecekondu istilasina ugramis bir yerdi" diye yazmıştınız, şimdi "32 yıldır bekliyorlar" deyip demagoji yapıyorsunuz.

İnternet'i bilmiyorsunuz; biliyormuş gibi davranmayın. Sayfa açmadım, kendi kişisel sitemde yazdım ve siz de bana hakaret içeren yorumlarınızı bana ait olan bir alanda yazarak kişisel alanıma tecavüz ediyorsunuz. Ya kimliğinizi açıklayıp insan gibi derdinizi söyleyin yada bir daha o çirkin cümlelerden oluşan yorumlarınızı göndermeyin benim siteme.

denisutku dedi ki...

Cenk Bey sanırım emlak piyasasına yabancısınız. Türkiye'nin en büyük emlak sitesinde çalıştığım için bu konuda size biraz bilgi vereyim ki cehaletten kuruyan zihniniz biraz rahatlasın.

İstanbul'da ortalama kira bedeli 800 liranın altındadır. Bizim brüt 85 metrekare daire için ödediğimiz 1600 lira kira, Türkiye'deki hanelerin yarısının aylık gelirinden daha fazladır. Yine de, hiçbir yerde, hiçbir zaman "Mashattan'da kiralar yüksek" demedim!

Koç Üniversitesi'yle ilgili yorumlarınıza da lütfen dikkat edin. Mashattan'da sırf benim tanıdığım 7 Koç mezunu yaşıyor, eminim tanımadığım başka Koçlular da vardır. Keşke siz de 3-5 ders ezberleyip (benim gibi Türkiye'de ilk 100'e girmenize bile gerek olmadan) iyi bir üniversitede eğitim alabilseymişsiniz.

Unknown dedi ki...

Selamlar mashattan dan memnun olmayıpta satmak isteyen varsa beni arayabilirmi.:) 05325171903

cenk dedi ki...

koc universitesini okuldan sayan mi var. tamamen ticari amacla kurulmus bir kurum. koc ne zaman rustunu ispat etti. ben bogazici bilgisayar muhendisligi mezunuyum, hangimizin okulu daha degerli ortada.
800 tl ye ev tabiki bulursunuz ama halkali toplu konutlarinda.
maslak gibi yerde ikamet icin cok dusuk bir kira.

sonucta bir yer kiraladiniz, memnun kalmadiniz.. ayrilamiyorsunuz cunku bu paraya boyle bir konutta yer bulmaniz imkansiz.
ama lutfen sektorde ilk siralarda yer alan bir sirketi, site yonetimi kazikladi diye karalamayiniz.

cenk dedi ki...

Oktay bey sanirim ev kitligi vardi diye mashattan dan ev alamadiniz.
yuzlerce ev var, buraya numara yazacagina,tasyapiyi yada ilanlardaki numaralari aramak daha mantikli olur.

cenk dedi ki...

ilk yuze girip, emlak sitesinde mi is buldunuz. ne kadar basariliymissiniz ortada.

denisutku dedi ki...

Cenk Bey ne kadar kompleksliymişsiniz. Koç'u adamdan saymayan ender insanlardansınız ama üzülmeyin, sizin okulunuz Boğaziçi Üniversitesi'nden de yüksek lisans diplomam var. Bulgaristan'dan gelen birisiyle aynı okuldan mezun olmak gücünüze mi gitti?

Emlak sitesi diye aşağıladığınız o site üzerinden satılan evler ödüyor muhtemelen maaşınızı, o yüzden nankörlük etmeyin.

cenk dedi ki...

daha fazla yorum yazmayacagim. ama sizde lutfen haddinizi asarak, aidat borcunu odemediginiz icin icraya verildiniz diye, tasyapi firmasini karalamayiniz.
eger itirazini var ise, icra mudurlugune, "bu borcu kabul etmiyorum seklinde" seklinde dilekce veriniz.
tekararliyorum, aidati toplayip sizi icraya veren mashattan site yonetimidir; tasyapi degil.

saygılar.
cenk t.

cenk dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ayhan BARIŞ dedi ki...

Cenk Bey sözleriniz kalp kırıcı!

Unknown dedi ki...

Hocam ozuru mu kaldi, denizin ailesinden girip, karekterinden ciktiniz, okulundan, isinden herseyden bel alti vurdunuz. Ki yine de allahtan deniz duzeyinize inmedi.

Deniz suraya biosunu yazmasaymis, soyleyecekleriniz iki satirla kalacakmis. Ama ben biliyorum ki bu okullarinizin, ailenizin sucu degil. Tamamen sizin basarisizliginiz.

Unknown dedi ki...

Cenk, bey diyemiyorum çünkü beylik bir davranışınız yok. Benim mashattan'la ne ilgim var ne de konuyla. Yazmamın tek sebebi sizin insanları paraya göre sınıflandıran zeka anlayışınız. Bulgaristan'dan göç etmiş insanlar bu ülkeye herkesten çok katkı sağlamıştır, hepsi de akıllı çalışkan insanlardır, ve başkalarına da hakaret etmezler! Benim tanıdığım göçmen çocuklarının hepsi, ben de dahil, ya ünv. mezunudur ya da da hafazlası, hepsi önemli yerlerdedir. Herhangi bir üni'den de bahsetmiyorum, ilk 5 üni'ye git her bölümde ne kadar çok göçmen olduğunu gör. Başka da yorum yazmıyorum, çünkü yazarsam senin seviyene inmiş olurum ki pek de istediğim bir durum değildir!

cenk dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
denisutku dedi ki...

Sen kimsin benim kayıtlarıma baktırıyorsun? Densiz! İnternet'te ben delikanlı gibi gerçek kimliğimle yazıyorken sen nasıl bir insansın gerçek hayatta ki böyle sahte bir kimlikle benim sitemde ahkam kesiyorsun?

Sıcak su soğuk su eklenince sanki her şey çok mantıklı bir hale mi geldi? Elektrik için 150 lira istiyordunuz ilk taşındığımızda, sonra kendi adımıza fatura gelmeye başladığında 50 liranın üstünde fatura gelmedi. İddia ettiğin gibi iki arabam da yok, ne cüretle yalan söylüyorsun?

Şurada on tane yorum yaptın, hepsi birbirinden çirkin. Tavrını devam ettirirsen, hakaret ve kişisel haklara saldırıdan dolayı yasal işlem yapılması için başvuru yapacağım.

Orhan dedi ki...

Cenk Bey temsil ettiği kurum adına ne de güzel kullanıyor Internet'i (!) Bravo Cenk Bey, hepimize insanlık dersi verdiniz. Sizi gören imana geliyor, kendini sorguluyor. Deniz'in ne kadar haksızi sizin ve temsil ettiğiniz kurumun ne kadar haklı olduğunu mükemmel bir dil ile, saygı çerçevesinde, sadece gerçeklere dayanarak anlatmışsınız (!)

Şaka bir yana, Cenk Bey, bu tutumunuz ile nereye varacağınızı düşünüyorsunuz? Kendinize ya da temsil ettiğiniz kuruma ne faydası var bu agresif, saygısız ve hatta suç teşkil eden yorumlarınızın?

cenk dedi ki...

Deniz bey,
site ile ilgili hicbirseyden haberiniz yok.
elektrik aboneligi yapilmadan once, santiye elektrigi (sanayi ceyrani) kullaniliyordu, sanayi elektrigi sehir elektrigine gore 3 kat daha pahalidir. ticari isletme sahibi herkez bunu bilir.
elektrik 1/3 ucuzlayinca, faturaniz 150 tl den 50 tl ye dustu.
tsk.
cenk

Unknown dedi ki...

Mashattan'ın rezillikleri keşke asansörlerin çirkinliği ile bitse.. Ortalama haftada iki kere asansörde kalıyorum. Artık bina girişindeki güvenliğe "ben yine asansörde kaldım" demekten bi hal oldum.

3 aydır evde elektrikli ısıtıcı ile yaşıyorum. Güvenlikteki çocuk sonunda acıyıp "size bendeki ısıtıcıyı vereyim" dedi. Aramadığım yer, konuşmadığım kişi, etmediğim telefon kalmadı. Adamların umurunda değil.

Bir yandan da iyi oldu çünkü adamların yaptığı doğalgaz soygunundansa elektrik parası vermek çok daha karlı oluyor.

Bu sadece yönetimin değil Taşyapı'nın da rezilliğidir. En azından bu kaynağa ulaşanlar artık Taşyapı ile hiçbir işin yapılmayacağının çok net öğrenmiş olacaklar.

cenk dedi ki...

abonelik yapilmadan once santiye (sanayi) elektrigi kullaniliyordu. sanayi elektrigi konut elektrigine gore 3 kata pahalidir. elektrik faturalari o yuzden dustu.
Deniz bey, 2008 de mashattan a tasindim, residansim diye buraya resimler koyup ovunmussunuz.
yillarca oturup, aidatlari odemeyip icraya verilmissiniz.
simdide vay tasyapi bana neler yaptin diye yayin yapiyorsunuz.
sizin ozelinizi bu kadar internete tasimanizin bir anlami var mi?
sonra sizden farkli goruste bir insan yorum yapinca, sahsiniza hakarat olarak algilayip sitem ediyorsunuz.
bulgaristan konusu soyle: genelde oradan gelen insanlar cok zengin degildirler, o yuzden neden mashattani tercih ettinizi ve simdi pahaliliktan sikayet ettiginizi sorguladim. olay bundan ibaret.

Meriç Kara dedi ki...

Bu kayıt yazar tarafından kaldırıldı diyor bazı yorumlarına, demek ki "dava edeceğim" dediğin anda göt korkusu parametreleri araya giriyormuş. Cenk, sana bir şarkı armağan ediyorum Cenk, Ray Charles'tan geliyor Cenk... Siktir ol Cenk, bi daha da geri gelme...

ozzz dedi ki...

Bana da şok bir icra mektubu geldi. Stüdyo dairede tek başına yaşayan bir insan olarak Temmuz ayında 630, Agustos ayında 700 TL'lik aidat ve gider borcumu ödememişim. Aslında haklılar. Bu kadar küçük bir evde halka açık hamam ve spa hizmeti vermemeliydim:)

dg dedi ki...

selam herkeze .. bu firma denen yere tas yapıya yaklasık 220 bın lırakıl yanı 220 mılyarlık iş yaptık dubleks olan daırelere ve bu mudur tayın ettıklerı işten anlamaz adamlar yuzunden yaklasık 40 mılyarı eskı paraya gore kesıldı sebebı yok denılecek kadar az ve teslım ettıklerı parada zamanında odenmedı bız ıse ıstenen işlerı gununde teslım ettık gerekırse fırmamın ısmınıde yazarım ama onlar utansın. benı uzen işten anlamayan mudurlerı bızım işde anlamsız sorunlar bulması buda tasyapını ayıbıdır o arkadas mudur olmus ama ınsan olamamıs. buradan sadece tas yapıdan memnun olabılecegınız tek kısı mımar sema hanımdır dusuncem saygılar

cenk dedi ki...

Deniz bey,
sahibinden.com da ust duzey yoneticisiniz nasilsa, bence
lutfen sitenizde yayinlanan ilanlardaki, mashattan da fitness salonu, sinemalar, kapali/acik havuz, turk hamami mevcuttur ibaresini kaldirtiniz.
ayrica satilik daireler icin ibare koydurun. " bu sitenin belediye iskani yoktur, kacak yerlesim bolgesidir. bu sitede evler satilamaz sadece kooperatif hakki devredilir ve arsa ortakligini gosteren kat irtifa tapusu alinabilir. dairelere ait kat mulkiyet tapusunu almaniz imkansiz. bu yuzden tasyapi ya karsi acilmis 30 un uzerinde dava var" seklinde..

The Day will Come dedi ki...

Beyler bu "Cenk" denilen şahsı neden bu kadar ciddiye aldınız anlamadım, anlaşılan kendisinin politikacılara benzer bir demokrasi anlayışı var. Taşyapı'yı kimse eleştiremezmiş!!! Bak bak bak! O kadar Boğaziçi Üniversite'liyim diye geçineceğine beyin hücrelerini kullanmayı öğren sen önce yahu! Burası başkasının blogu, sen kimsin insanlara onu eleştirme bunu yapma diyorsun??? Bir site yönetiminde nerede görülmüş insanlara haber vermeden icra yolunu açmak!!! Özel sektörde bunu bir banka yada özel bir finansal kuruluş yapsa çarmıha gererler adamı!! Bu bile eleştirmek için başlı başına olay. Yazında önce Taşyapı konutları zamanında teslim edebilmek için demişsin sonra da müşterilerini mağdur etmemek için demişsin. Vah vah vah, madur olacak müşteriler değil Taşyapı olacaktı tabii! Zamanında bitmeyen altyapısı tamamlanmamış daireleri sahiplerine teslim etme sebebi müşterileri madur etmemek mi yoksa tazminat ödememekmi acaba ??? Tavsiyem: Bşr avukat tutun, imza toplayın, toplu dava açın, olay basına yansıyacak raddeye gelince bakalım görürüz haklı olan kim!

The Day will Come dedi ki...

Beyler bu "Cenk" denilen şahsı neden bu kadar ciddiye aldınız anlamadım, anlaşılan kendisinin politikacılara benzer bir demokrasi anlayışı var. Taşyapı'yı kimse eleştiremezmiş!!! Bak bak bak! O kadar Boğaziçi Üniversite'liyim diye geçineceğine beyin hücrelerini kullanmayı öğren sen önce yahu! Burası başkasının blogu, sen kimsin insanlara onu eleştirme bunu yapma diyorsun??? Bir site yönetiminde nerede görülmüş insanlara haber vermeden icra yolunu açmak!!! Özel sektörde bunu bir banka yada özel bir finansal kuruluş yapsa çarmıha gererler adamı!! Bu bile eleştirmek için başlı başına olay. Yazında önce Taşyapı konutları zamanında teslim edebilmek için demişsin sonra da müşterilerini mağdur etmemek için demişsin. Vah vah vah, madur olacak müşteriler değil Taşyapı olacaktı tabii! Zamanında bitmeyen altyapısı tamamlanmamış daireleri sahiplerine teslim etme sebebi müşterileri madur etmemek mi yoksa tazminat ödememekmi acaba ??? Tavsiyem: Bşr avukat tutun, imza toplayın, toplu dava açın, olay basına yansıyacak raddeye gelince bakalım görürüz haklı olan kim!

Ersin Kamburoğlu dedi ki...

Ne yazık ki Cenk Bey'in tırsarak sildiği, muhtemelen hakaret dolu, yazılarını okuyamadım. Ama ardından gelen yorumlar ve hâlihazırda uygun bularak silmediği yazılar gösteriyor ki kendisi bahsi geçen kuruluşu temsil etmenin yanı sıra toplumsal kompresörle şişirilmiş bir özgüvene! sahiptir. Gerçek bir özgüven değil tabi bu, öyle olsaydı yazdıklarının arkasında durabilirdi.

Gerçek şu ki bu yalancı özgüvenin sorumlusu kendisi değil. Maalesef ülkemizde altı boş özgüven yapıları inşa eden toplumsal ve kurumsal bir düzen hâlâ hâkim. Anlaşılan o ki kendisi Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği’nde okumuş olmanın büyük bir başarı olduğunu düşünmektedir. Şüphesiz kendini çok başarılı addeden bir insan ifade ve ikna konusundaki beceriksizliğini kabullenememekte, sözlerini herkese yutturamadığı gerçeğini anlamlandıramamakta ve muhatap olduğu kişileri fütursuzca suçlayarak onlara hakaret etmektedir. Böyle insanlarla sıkça karşılaşıyoruz ve ne yazık ki karşılaşmaya devam edeceğiz.

Gelelim altı boş, temeli çürük özgüven meselesine. Cenk Bey Boğaziçi Üniversitesi’nde Bilgisayar Mühendisliği okumuş. İnsan böyle bir şeyle övünüyorsa ya dürüst değildir, ya da, ki bu muhtemel, kandırıldığının farkında değildir. Zira Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği denen bölüm verilen derslerden de anlaşılacağı üzere aslında Yazılım Mühendisliği’dir. Bilgisayar mühendisi olmanın gereği bilgisayarlarda kullanılan tüm elektronik devrelerin tasarlanabilmesidir. Türkiye’de böyle bir iş olanağı olmadığı için Yazılım Mühendisliği bölümleri Bilgisayar Mühendisliği olarak yutturulmaktadır. Yazılım Mühendisi dediğin de Türkiye koşullarında olsa olsa Banka Güvenlik Sistemleri gibi gelişmiş yazılım sistemlerini kurmak tarzında bir iş yapıyorsa gerçekten Yazılım Mühendisi’dir. Yazılım Mühendisi’nin Taşyapı’nın avukatlığıyla ne işi olur? Ancak ‘Yürü be koçum, biz sana balık tutmayı öğretmedik, balıkları tutup sana yedirecek enayiler bulmayı öğrettik.’ tarzında bir ego enflasyonuna maruz bırakıldıysa olur. Kaldı ki Boğaziçi Üniversitesi Türkiye’nin özgüven fabrikalarının başında gelmektedir. Ama söz konusu mühendislik olduğunda, ya da dürüst olalım, her alanda özgüven ikinci plandadır. O özgüveni kişisel çabaları sonucunda gerçek bir altyapıyla desteklemeyi başaran insanlar Boğaziçi Üniversitesi etiketini hakkıyla taşır. Geri kalanlarda Cenk Bey gibi bir fasit dairenin içine itilir.

Bu durumda Cenk Bey gibi insanların geçmişini sorgulaması onları bir gerçeklik krizinin içine itecektir. Çoğu insanın bu durumda yapabileceği en iyi şey ona yutturulanları yutmaktır ki ‘balık yedirecek enayiler’ bu düzen içinde hâlâ bulunabilmektedir. Dolayısıyla ona telkin edilenler mevcut koşullarda tamamen yanlış değildir. Fakat hâlihazırda Cenk Bey bir ego kriziyle karşı karşıya kalmıştır. Böyle anlar da olacaktır. Cenk Bey’in bu anlarda yapabileceği tek şey saçmalamak, inkâr etmek ve suçlamaktır. Kendi yazdıklarını inkâr etmek de buna dâhildir. Bu onun kabahati değildir.

(Bu da biraz sosyolojik oldu, ama böyle adamlarla tartışmanın sonuç vermeyeceğini söylemek istedim)

Unknown dedi ki...

İnsanları kazıklayarak sitenin profilini düzelteceğini sana Cenk, insanların kullanmadığı sıcak su, soğuk su, soğutma ve doğalgaz bedellerinin uydurulduğu, bu da yetmezmiş gibi normalin 6 katı fiyata satıldığı, aidat tutarlarının da eşitsiz dağıtıldığı bir yere kaliteli aklı başında adam gider mi? Zengin ve eğitimli insanlar soyguna ilk karşı çıkacak insanlardır aksine. Söylediklerin soyguna kılıf bulmaktır, adalet bu konuda gerekeni yapacaktır.

cenk dedi ki...

beni elestirene kadar denizi elestirsen?
adam bulgar gocmeni, maasli bir yerde calisiyor, tutmus residans kiralamis o da insaat halinde diye kirasi dusuk oldugu icin.
sonra buralarda yayin yapmis, iste evim, iste esimle burda oturucam vs vs..
sonra aylarca oturdugu evin aidatini odememis ve icraya verilmis. icraya veren de site yonetimi.
sonra deniz bey haksiz sekilde vay tasyapiyi benden dinleyin diye blog acmis.
ben sadece hem bulgaristandan gelmissin, bursla okumussun, zarzor is bulmussun madem neden yuksek gelir gurubuna hitap eden bir siteden ev tuttugunu sorguladim.
okul okunusunu kendisi acti, ben bogaziciliyim diye ovunmedim.
BURADA MILYONLARCA DOLAR SAYIP SESINI CIKARMAYAN BINLERCE EV SAHIBI VARKEN, DENIZ BEY E MI KALDI TASYAPIYI ELESTIRMEK.
TABIRI CAIZSE KAVALIN SON DELIGI.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Ev sahipleri de nefret etmiş herşeyden. Kaldı ki büyük evlerin sahipleri ses çıkarmıyor diye kimse ses çıkarmayacak değil. Cenk her söylediğin bir öncekinden mantıksız. Boğaziçi'nin adını lekeliyorsun.
Taşyapı kaç sene önce bitirmiş olması gereken inşaatı bitirememiş, insanları mağdur etmiş, bu da yetmezmiş gibi şimdi de oturanlara kazık faturalar çıkarmakta(sadece birim fiyatların şantiye fiyatları olmasından bahsetmiyorum. Kullanılmayan miktarların gösterilmesi, uydurma bütçelerle toplanan aidat paraları gibi). İşin kötüsü, giderilmesi hiçbir zaman mümkün olmayacak sorunlar da mevcut. Evlere havalandırmalardan leş gibi kokular gelmekte ve bunun çözümü bulunmamaktadır. Sonradan değiştirilmiş olan planlardan ötürü daireler içiçe geçmiş, ancak ses yalıtımı rezalet olduğu için komşunuzla aynı evde yaşıyor hissine kapılmaktasınız. Çevrede yeni projelerin yapılacağını duyan ev sahipleri pişmanlıktan kahrolmakta. Zira bu hataları tekrarlamayacak bir proje Mashattan'ın son kozu olan 'biz burda tekiz' söylemini de silecektir. Bunu bilen kooperatif ve Taşyapı şimdi durumu toparlamaya çalışsa da iş işten geçmiş, işçilerin ahı alınarak bu inşaat kalitesiz biçimde tamamlanmış, sitenin adı çıkmıştır. 1000TL üzeri ısınma ödeyen brut 170 m2 diye geçip gerçekte net 100m2lik daireler var ya insaf. Önce bu paralar insanlara geri dağıtılsın. Ama pardon zorla daireleri teslim almak zorunda bırakılan evsahiplerinin 3 sene evlerini boş tutup bir 2 sene daha bekleyip Taşyapının inşaatı bitirmesini ümit etmeleri gerekiyordu suçlu onlar!!

cenk dedi ki...

evlere koku falan gelmiyor, sadece insaati bitmemis bloklarda koku var, oraya da ne bok yemeye tasinildiysa artik kokuyu da ceksin oturanlar. bogazicini neden soyledim?
benim soyledigim madem bu insaat bitmemis, ne demeye gelip ucuz diye ev tutup, sonra aptal gibi vay burasi bitmedi diye yayin yapiyorsunuz. kim sikti anani gelip mashattanda ev tut diye. ısın ozeti bu.

cenk dedi ki...

ismet dedin de, sitenin kadrolu ibnesi var, adamdan sebep yazin havuza adim atmadi site sakinleri.
cahide barda sahneye cikan homo, yaz boyu her gun havuz basinda oturup kari satti. hanginiz bunu sikayet ettiniz ancak odediginiz 3 kurusluk aidati konusup duruyorsunuz.

rezil-hattan dedi ki...

merhabalara mashattan A2 blokta 19. katta oturmaktayım bu siteye taşındığıma bin pişmanım kapalı otopark inşaat malzemesi dolu ve heryede su birikintileri var kaç defa reception daki arkadaşlara söledeim ama bakan yok malesef asansörler berbat leşş gibi kokuyor inşşat işçilerinden dolayı asansöleri kullanamıyoruz her sabah işe giderken 10 dk asansör bekleme kaybım var ve her akşam martta sözleşmem bitiyor çok şükür birde yönetim kalitesiz,seviyesiz,insanları ayaklarına çağırıyorlar birde buna bizler para ödüyoruz yönetim külhanbeyi olmuş kiracılar ikinci sınıf vatandaş ev sahipleri site sahibi gibi muamele görüyor onların veridiği aidatı bende veriyorum hemde daha fazlasını veriyorum ve bu sitede ben oturuyorum ev sahibim değil sizlere tavsiyem sakın ama sakın mashattan ı tercih etmeyin paranıza yazık 2 sene mashattan çevresindeki inşaat projeleri bitince 5 yıldızlı otellerin yanında kalmış apart otele dönecek ama 5 yıldız otel hizmeti alamayıp bu parasını vereceksiniz aklınız varsa burda ev tutmayın derim heleki kiracı olarak gelirseniz...

burak yılmaz dedi ki...

cenk bey sizde yazın havuz başında alışverişteydiniz galiba nitekim yazdığınız yorumlara bakarsak fazla boş zamanınız var bu gibi işlere ayıracak.her boğaziçi mezununuda bir tutmak anlamsız mashattanda oturanda var boğazda yalıda oturanda yada gültepe de gecekonduda.son olarak sitenin profili içinde siz bulunduğunuz için yakın zamanda düzelecek gibi durmuyor.saygılar

D/A dedi ki...

Denis Utku, 1 sene evvel bugünlerde başın bayağı ağırmış hem meshettının aidat borcu yüzünden icralık olmandan dolayı, hem de "Tahsil cehaleti giderir, eşeklik baki." atasözünü tümevarım yöntemiyle ispatlayan dünya ve edep dışı bir ziyaretçin yüzünden. İnşallah şu sıralar feraha varmışsındır, sıkıntıları azalmıştır, icra davası da düşmüştür. Sana ve İrem'e Koçlar Vadisi'nden çok selam ediyorum.

Koç Üniversitesi'nden ve Varna'dan Deniz Hocan

selim dedi ki...

Ahah nasıl da sallıyor sanayi elektiriği 3 kat pahalı filan diye. Alın bakın biraz da bu trolün peşinden gitmeyin daha fazla. http://enerjienstitusu.com/sorucevap/2012/enerji-piyasasi/1-nisan-2012-saka-yapar-gibi-gercek-yapilan-zam-yeni-tarifeler

selim dedi ki...

Nasılda sallıyor "sanayi elektriği 3 kat pahalı" filan diye. Alın bakın da (http://enerjienstitusu.com/sorucevap/2012/enerji-piyasasi/1-nisan-2012-saka-yapar-gibi-gercek-yapilan-zam-yeni-tarifeler) bu trolün peşinden koşmayın daha fazla.

fygr dedi ki...

yazılanların hepsini tek tek okudum, malesef ben buraya inanıp daire satın almış birisiyim, cenk denen o adamda bence bu kalitesizler ekibinin başında geliyor.kesinlikle yönetimden birisidir o.hatta emre denen bir lavuk var yönetimde,telefon açıyor konuşmayı bile beceremiyor muhtemelen odur. bunlar bu kafada adamlar yapacak bir şey yok. yetmezmiş gibi

http://www.itusozluk.com/goster.php/mashattan/@8739283
bugün bunu okudum ve yarından itibaren araştırmaya başlıyorum, eğer burada yazılanlar gerçekse yönetimin gerçekten çok başını ağrıtırım. ilk işe hemen dairelerimi satarak başlıyorum.ve yine maliyeye haber veriyorum kooperatif daire satışlarının araştırılması için, 3 kuruşa mal olmuş daireleri bedelleri düşük gösterip satıyorlarsa, benim ödediğim tüm masraflar ve tapu harcamaları ne olacak.adamlar 3 e 5 e bakmadan daire satıyorlar.ben ederini isteyince buradaki çapulcu emlakçılar ooooo çok istiyosun abi diyorlar. bizi yıllardır mağdur ettiler halada mağdur ediyorlar, allah taşyapının belasını versin.

Adsız dedi ki...

cenk bey, parası olan adam öyle sitede, rezidansta falan oturmaz, gider boğazda yalı alır oturur. ha diyeceksin sen nerde oturuyorsun, benim yalı boğaza sıfır değil ama yeri idare eder.


kalkıp apartman dairesinde oturup millete afra tafra yapmandan anladığım kadarıyla, maaş karşılığı çalışan birisin. yani birilerine hizmetçilik ediyorsun, sen hizmetçi olduktan sonra kaç para aldığının ne önemi var, istersen aylık 50bin al, sonuçta nesin hizmetçi.

yani sonuç olarak rezidans senin gibi yüksek ücretli hizmetçinin barınması için yapılmış barınaktır cenk.

Adsız dedi ki...

cenk bey, parası olan adam öyle sitede, rezidansta falan oturmaz, gider boğazda yalı alır oturur. ha diyeceksin sen nerde oturuyorsun, benim yalı boğaza sıfır değil ama yeri idare eder.


kalkıp apartman dairesinde oturup millete afra tafra yapmandan anladığım kadarıyla, maaş karşılığı çalışan birisin. yani birilerine hizmetçilik ediyorsun, sen hizmetçi olduktan sonra kaç para aldığının ne önemi var, istersen aylık 50bin al, sonuçta nesin hizmetçi.

yani sonuç olarak rezidans senin gibi yüksek ücretli hizmetçilerin barınması için yapılmış barınaktır cenk. müstakil evin olduğunda gel öyle tartışalım seninle.

Likethefox dedi ki...

Cenk gibi kalıbını .... senin! İbiş! Mashattan'a taşınmayı düşünüyordum, senin gibi bi kafayı görünce vazgeçtim. Bi yandan da iyi oldu seni burda tanıdığım yani. Lavuk! Sen kimsin burda gelmişsin snop snop milleti aşağılıyorsun gebeş? Kaç paralık adamsın sen? Kaç para maaşın var da burda efeleniyorsun, yok Bulgar göçmeniymiş yok bilmem neymiş? G.tverene bak! Seni de o kıytırık daireni de komple kiralar, bu sitenin sakinlerine bedavaya veririm. Parayla döverim seni. Adamı konuşturma!

Likethefox dedi ki...

Cenk gibi kalıbını .... senin! İbiş! Mashattan'a taşınmayı düşünüyordum, senin gibi bi kafayı görünce vazgeçtim. Bi yandan da iyi oldu seni burda tanıdığım yani. Lavuk! Sen kimsin burda gelmişsin snop snop milleti aşağılıyorsun gebeş? Kaç paralık adamsın sen? Kaç para maaşın var da burda efeleniyorsun, yok Bulgar göçmeniymiş yok bilmem neymiş? G.tverene bak! Seni de o kıytırık daireni de komple kiralar, bu sitenin sakinlerine bedavaya veririm. Parayla döverim seni. Adamı konuşturma!

Unknown dedi ki...

2013 bitiyor, Mashattan'daki problemler bitmiyor ve bitmeyecek. Pis kokular tüm bloklarda belli saatlerde oto sanayi atıklarını boşaltınca, Mashattan ile bağlantılı borulardan geliyormuş. Ayrıca binalara lağım kokusu sızarken radyoaktif kanserojen radon gazının da havalandırma deliklerinden evlere dolduğu tartışılmaz.

Unknown dedi ki...

2013 yılı bitiyori sorunlar bitmiyor ve bitmeyecek. Lağım kokuları tüm bloklarda belli saatlerde oto sanayi atıklarının olduğu yerde Mashattan atık boruları da olmas nedeniyle geliyor. Ayrıca lağım kokusu girdiği gibi kokusuz, ancak kanserojen radyoaktif radon gazının da evlere dolduğu tartışılmaz.