Cuma, Mart 26, 2010

Google'da Account Strategist olmak

Google'da Account Strategist olmak ne demek?

Öncelikle, Google'da "account" yani hesap denen şey, AdWords hesabıdır. Her Google AdWords hesabından sorumlu olan bir Account Strategist (AS) yoktur, ama olduğu zaman, AS kendi hesaplarının izlediği stratejiden sorumludur.

Bir Adwords hesabının stratejisi ne olabilir? Hangi kelimelerde reklam çıkarttığı, reklam metinlerinde ne yazdığı, içerik ağında (AdSense) reklam çıkıp çıkmayacağı, markanın kendi kelimelerine reklam verip vermeyeceği, tıklama başı maliyetlerin ne seviyede olacağı, günde kaç lira harcanacağı, reklamlara tıklayınca hangi sayfaya gidileceği, ve bunun gibi soruların cevaplarını vermek ve hesapların sorunsuz olarak çalışmasını sağlamak Account Strategist'in görevidir. "Satış" kadrosudur ama yaptığı iş aslında "satış destek" hatta "danışmanlık" işidir. Ürün de "reklam" olduğu için, hem satış, hem pazarlama, hem de teknoloji tecrübesi kazandırır.

İlginizi çektiyse, şu an Google Türkiye ofisinde bir Account Strategist pozisyonu açık.

3 yorum:

MC dedi ki...

Merhaba,

İş tanımı konusunda verdiğiniz bilgilendirme çok iyi ve ayrıca bu tarz fırsatlara bloğunuzda yer verdiğiniz için teşekkürler.

İlgilenmek ve üzerinde yoğunlaşmak istediğim bir alan ama sanırım donanım anlamında google'nin isteklerini karşılayamıyorum, işi kapacak arkadaşa şimdiden hayırlısı olsun :)

mariquita dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mariquita dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.